Cambra de Palam

NotŪcies

16/01/2018

El port de Palamós i el teixit empresarial del Ripollès exploren possibles sinergies de cooperació

Institucions i empresaris del Ripollès visiten el port de Palamós per explorar sinergies comunes i oferir el port com a actiu per a la implantació d’empreses al polígon Llaudet de Sant Joan de les Abadesses.

Una representació d’empresaris del Ripollès, liderada per la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i la Cambra de Comerç de Palamós, ha visitat el port palamosí i els equipaments amb què té capacitat per operar 500.000 tones de mercaderia anuals

El port de Palamós (Baix Empordà) ha estat l’amfitrió d’una visita institucional i empresarial de la comarca del Ripollès per conèixer de primera mà les instal·lacions portuàries, els seus equipaments i el parc de maquinària especialitzada. En aquesta trobada s’ha fet una primera presa de contacte per buscar sinergies entre el teixit industrial del Ripollès i l’enclavament palamosí. Aquests  futurs ponts han d’ajudar a captar més activitat econòmica per al Ripollès i han de convertir la instal·lació portuària baixempordanesa en la seva porta d’entrada i sortida de mercaderies.

L’activitat comercial que es desenvolupa al Ripollès és clau per a la competitivitat i l’impuls econòmic de la comarca i de la seva àrea d’influència. Un exemple és la potenciació que es vol donar al polígon industrial Llaudet a Sant Joan de les Abadesses. En aquest escenari es pot potenciar la sortida de l‘Eix Vall de Camprodon cap al port de Palamós. Així, la instal·lació portuària palamosina pot jugar un paper cabdal en el futur desenvolupament del teixit industrial del Ripollès.

La delegació del Ripollès ha estat encapçalada per les autoritats següents: l’Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; l’Alcalde de Camprodon, Xavier Sala; el Delegat de la Cambra de Comerç de Girona al Ripollès, Joan Vilalta, i el President de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), Eudald Castells. Així mateix, els representants de la delegació del Baix Empordà han estat els següents: el Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, l’Alcalde de Palamós, Lluís Puig, el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, entre d’altres autoritats.

Conclusions de la trobada

-Presentar el port de Palamós a la ciutat de Ripoll, amb una representació més àmplia del teixit empresarial i amb mitjans de comunicació.

-Establir un conveni de col·laboració entre la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i el port de Palamós per explorar sinergies de cooperació.

-Establir un conveni de col·laboració entre la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i el port de Palamós per explorar sinergies de cooperació.

-Oferir des de diferents organismes de la Generalitat la comarca del Ripollès com a destinació d’inversions industrials.

-Explorar la possibilitat d’ajudar a reforçar transversalment des del port de Palamós el sector turístic de la comarca del Ripollès. 

Capacitat per a 500.000 tones de mercaderia

El de Palamós és un port especialitzat en tràfics de càrrega general i mercaderies a dojo que té capacitat per absorbir fins a 500.000 tones de mercaderia anuals. Actualment el port opera pasta i bobines de paper, biomassa forestal, barita, productes siderúrgics, fusta, pinsos i maquinària.

El moll comercial de Palamós té 386 metres de longitud, 43 metres d’amplada,  14.385 metres quadrats d’esplanada per a mercaderies i un calat 14 metres de profunditat. Així mateix, el port disposa d’un espai comercial a la zona de la Pedrera de 2.500 metres quadrats per emmagatzemar mercaderia. Per la seva banda els operadors portuaris disposen de 7.100 metres quadrats  de zona d’emmagatzematge al polígon de Vall-llobrega.

Aquesta jornada s’emmarca dins la línia estratègica que Ports de la Generalitat  està fent per impulsar les activitats que es desenvolupen en els ports competència de la Generalitat, com és l’activitat de mercaderies que s’ha promogut avui entre l’empresariat del Ripollès.

 

Cambra de Comerç de Palamós
C. Dídac Garrell, 10 2n - 17230 PALAMÓS (Girona) - Tel. 972 31 40 77 - Fax 972 31 88 10 - info@cambrapalamos.org Av√ɬ≠s legal