Saltear al contenido principal

Curs BLOCKCHAIN: Inicia’t al món de les Criptomonedes

Curs intensiu on es treballarà tot el que cal conèixer d’aquesta nova tecnologia.

Gratuït per a joves aturats de 16 a 29 anys (beneficiaris de Garantia Juvenil)

Dates: De l’1 al 29 de juliol de 2022

Horari: De 9h. a 15h.

Lloc: Epicentre Palamós (C/ Arnau Sa Bruguera, 4)

Imprescindible ordinador portàtil

 

 

Què és el Blockchain?

És una tecnologia que involucra una xarxa d’ordinadors (nodes) i que a través d’una cadena de blocs permet emmagatzemar informació de transaccions, contractes i criptomonedes.

Cada ordinador (node) que participa a la xarxa conté una copia de la cadena de blocs, i cada vegada que es genera un nou bloc aquest és validat i la resta d’ordinadors (nodes) actualitzen la seva cadena afegint el nou bloc.

El procés per generar nous blocs es denomina mineria, i cada ordinador (node) pot participar verificant transaccions mitjançant algoritmes criptogràfics. En el cas de resoldre aquests problemes, es recompensa amb criptomonedes (tokens).

Quines utilitats té?

El blockchain és la tecnologia del futur cridada a provocar reformes de gran calat a múltiples sectors, però actualment el sector de les criptomonedes és on més s’utilitza.

També cal destacar la seva aplicació al món dels videojocs. Es crea un rànquing amb la informació que es recull del rendiment de cada jugador, creant un sistema de recompenses en criptomonedes convertibles en diners per als videojocs.

El món de l’art també està utilitzant aquesta tecnologia perquè és pot certificar l’autenticitat d’una obra digital a través de NFT.

Perquè les Criptomonedes funcionen amb tecnologia Blockchain?

Perquè és una tecnologia molt segura vers atacs externs. Es tracta d’una xarxa descentralitzada, en que cada ordinador (node) actua per consens amb la resta. És a dir, hi ha la mateixa informació a tots els ordinadors (nodes), i per fer una modificació no consensuada seria necessari controlar el 51% dels ordinadors (nodes), fet molt improbable, es podria dir que impossible.

Tags:

Fecha

01 - 30 Jul 2022
¡Caducado!

Hora

De dilluns a divendres
09:00 - 15:00
Categoría
Cambra de Comerç de Palamós

Organizador

Cambra de Comerç de Palamós
Teléfono
972314077
Correo electrónico
info@cambrapalamos.org
Volver arriba