Saltear al contenido principal

Les Cambres estrenen una obra de teatre al Municipal de Girona per homenatjar l’empresa, la cultura i la salut

La Fundació Metalquimia, la Clínica Girona i l’expresident de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, reben els guardons Impuls Cambra als entreactes

Actors de primer nivell com Míriam Alamany, Santi Ricard, Pep Ferrer i Jordi Figueres interpreten una obra sobre l’empresa escrita per Sergi Pompermayer

Una comèdia en tres actes que repassa l’evolució del món de l’empresa i de les cambres gironines ha servit avui fer pujar a l’escenari del Teatre Municipal de Girona el món de l’empresa i al mateix temps retre un homenatge als sectors de la cultura i la salut. A la peça teatral, escrita expressament per a l’ocasió pel dramaturg Sergi Pompermaier (Plats Bruts, La Riera, Refugiats), i interpretada per Míriam Alamany (El cafè de la Marina, Hamlet), Santi Ricard (Com si fos ahir,  La Riera), Pep Ferrer (Merlí, Calígula) i Jordi Figueres (Lo Cartanyà i Cucut) es recreen tres moments de la Cambra de Comerç de Girona: la seva fundació al 1910, l’època actual i un futur hipotètic de l’any 2035. La gala teatral, que ha comptat amb l’assistència de més de 400 persones, ha servit també per lliurar guardons durant els entreactes. El públic ha gaudit amb els gags de la divertidíssima trama, inspirada en el món empresarial.

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, ha explicat a l’inici de la gala: “Volíem donar tot el protagonisme a l’empresa. Per això l’hem fet pujar a l’escenari. I també hem volgut homenatjar el sector de la cultura, que ha  patit molt amb la pandèmia, i el de la salut, que ha sabut respondre amb eficàcia i entrega al repte de la Covid-19”.

Fundació Metalquimia, Impuls Cambra Cultura

La Fundació Metalquimia ha rebut el guardó Impuls Cambra Cultura. L’entitat és un referent gironí que basa la seva activitat en promoure la cultura, l’educació i la creativació per aconseguir un món millor amb actuacions disruptives. D’entre els projectes de la Fundació Metalquimia es poden destacar la trencadora aposta musical, amb més de 15 anys de recorregut, de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb representacions i gravacions anuals, així com la tasca de “Creativació” que es desenvolupa a les escoles per promoure l’educació de la creativitat, la innovació i el talent d’infants i joves. Ha recollit el guardó l’impulsor i ànima del projecte, l’empresari Josep Lagares, de mans del Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent.

Clínica Girona, Impuls Cambra Salut

La Clínica Girona ha rebut el guardó Impuls Cambra Salut com a premi al seu continuat creixement i també com a un reconeixement col·lectiu a un sector que ha estat en primera línia de la lluita contra la Covid-19. “La feina que han fet aquests darrers anys els hospitals, les clíniques i tots els treballadors sanitaris és digne de tots els premis”, es diu a la motivació del guardó.

La Clínica Girona acaba d’obrir un nou gran centre sanitari, un hospital modern que a més a més disposa de la tecnologia més innovadora. No és el primer cop que la Cambra de Girona premia la Clínica Girona, perquè ja ho va fer amb motiu dels seus 75 anys. Ha recollit el guardó el Conseller Delegat de la Clínica Girona, Carles Espígol, de mans de l’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Domènec Espadalé, premi al Lideratge Empresarial

El tercer guardonat ha estat l’empresari olotí i expresident de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, que ha rebut el premi al Lideratge Empresarial com a un dels artífex del Grup Impuls per Girona (GIG), una entitat única a Catalunya que reuneix les Cambres de Comerç Gironines, les patronals Foeg i Pimec i el Fòrum Carlemany per tal de fer de lobby en favor de les comarques gironines. Han entregat el guardó els tres presidents de les cambres gironines: Jaume  Fàbrega, de la Cambra de Girona; Pol Fages, de la Cambra de Palamós; i Eduard Bosch, de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols.

La gala teatral, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona i de CaixaBank, ha acabat amb una copa de cava a la plaça del Pallol, darrere del Teatre Municipal. Els assistents han rebut la recent reedició del còmic “Temps era temps, una aventura d’en Siset”, de J.C. Negre, i un punt de llibre com a obsequi avançat de Sant Jordi.

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Volver arriba