Saltear al contenido principal

PRESENTAT AL COMPROMÍS PER A LA SOSTENIBILITAT TURÍSTICA DE LES COMARQUES GIRONINES BIOSPHERE

És un programa adreçat a empreses, serveis i entitats públiques de les comarques gironines que volen millorar la seva gestió en sostenibilitat turística. Està impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona.

Palamós, 27 de setembre del 2023.–  Aquest dimecres al migdia s’ha presentat a la seu de la Cambra de Comerç de Palamós el Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere (Certificació Biosphere Sustainalbe Lifestyle). L’objectiu del projecte és reconèixer empreses, serveis i entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de les comarques gironines. Ho fa basant la seva metodologia en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. El programa està impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona. L’acte de presentació ha comptat amb la participació del Sr. Pol Fages, president de la Cambra de Palamós, Sra. Maria Puig, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Sra. Victòria Silverstein i Sra. Marga Rubau, tècniques de turisme de les Cambres de Comerç de Barcelona i Palamós respectivament i Sra. Ester Salichs, gerent de Cooperativa Costa Brava Centre.

L’objectiu de les entitats impulsores del Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere és proporcionar eines i metodologia per millorar la gestió sostenible de les institucions, i obtenir, al final del procés, la Certificació Biosphere Sustanaible. Entre altres avantatges, el Compromís afavoreix:

  • Posicionar empreses i entitats per mostrar lideratge dins d’una tendència emergent del turisme
  • Alinear-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
  • Afegir valor als productes i serveis afavorint la diferenciació de marca.
  • Avançar en les relacions sostenibles amb altres empreses, entitats i el propi territori.
  • Formació pionera en matèria de gestió sostenible.

Tots aquells ens públics o privats interessats a comprometre’s, sempre de forma voluntària i independent, es poden posar en contacte amb Destinació Girona Sostenible per tal de poder iniciar els tràmits. Se’ls acompanyarà amb assessorament i formació contínua en matèria de sostenibilitat i se’ls ajudarà a desenvolupar un Pla d’Acció Anual per incorporar i implementar les mesures necessàries per a la seva entitat.

Com a últim pas, participaran en Tallers de Destinació amb altres entitats del sector per generar una xarxa de coneixement, de sinergies i de cooperació per millorar la competitivitat de la destinació. Tot aquest procés culminarà amb l’obtenció de la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle.

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Volver arriba